Kan läsa!

Mellansyster (6 år) har knäckt läskoden och hon är så stolt och glad. Visst går det långsamt, hon stakar sej på långa svåra ord och det blir fel ibland, men läsa kan hon utan tvekan. En ny värld har öppnat sej för henne, och bokstäver och ord är inte längre ett stort mysterium! Få se om hon blir lika intresserad av att läsa böcker som Storasyster (8 år) och mamma! 🙂

 

Annonser

10 thoughts on “Kan läsa!

 1. Vad underbart att hon lärt sig läsa! Det är STORT! Jag är ju lärare och har mest jobbat med de första skolåren. Just att lära barn läsa och lära dem att tycka om böcker är det underbaraste som finns.

  Boken som vi läste var: Vindens skugga. Har du läst den?

 2. Eva:
  Ja, hon är så himla stolt! Läser alla texter hon ser: lappar på kylskåpsdörren, rubriker i tidningen, texter på mjölkpaketen, lättlästa böcker osv. Det går ju förstås inte flytande, men övning ger färdighet!

  ”Vindens skugga” har jag inte hört talas om… Vem är författaren?

 3. Eva:
  Och det hände helt plötsligt också. Mitt i alltihopa bara läste hon ju! Hoppas läsintresset håller i sej. Själv har jag varit en bokmal sen jag lärde mej läsa när jag var 4 år.

 4. Oj, vad tidigt du lärde dig läsa!!! Det håller säkert i sig! 🙂 Bara hon får tillgång till böcker så och tid att läsa!!!

  Läser du alla sorters böcker eller har du några favoitgenrer?

 5. Eva:
  Jo, jag lärde mej läsa tidigt…
  Jag läser mest kriminalromaner, men också lite chic-lit, sanna historier, psykologiska thrillers och övriga romaner. Läste nyligen Flyga drake och tyckte den var jättebra. Tusen strålande solar står nu på min ”Att läsa-lista”. Har du läst dem?
  Hihi, jag lånade också hem massor med böcker när jag gick i skolan, och jag hade alltid flera böcker på gång samtidigt. Numera läser jag bara en bok åt gången 🙂 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s