Gunillas man försvann av Gunilla Söderholm & Ulla-Lene Österholm

gunillas-man-forsvann-av-gunilla-soderholm-och-ulla-lene-osterholm

Gunilla och Martin är gifta, de har en liten son och en baby på väg. Förhållandet är väl sådär, Martin jobbar mycket och Gunilla känner sej ofta ensam och irriterad över att det är hon som måste ta det mesta ansvaret hemma.

Trots att Martin försvunnit en gång tidigare och varit borta en hel vecka utan att höra av sej, kommer det ändå som en chock när han ännu en gång försvinner, spårlöst och utan ett ord till vare sej släkt, vänner eller någon på jobbet.

En fruktansvärt jobbig tid väntar Gunilla, och efter ett tag går det upp för henne att Martin även lämnat stora skulder efter sej. Gunilla misstänker att han gett sej av för att allt blivit för mycket för honom, att han inte klarade av alla affärer han höll på med och därför helt enkelt stack.

Men hon vet inte var han är, om han är död eller vid liv, och hon vet inte hur hon ska klara av att ta hand om alla skulder och på egen hand uppfostra två barn. Hon tvingas söka hjälp hos socialen.

Efter 10 år dödförklaras Martin och det känns som ett avslut för Gunilla. Tre år senare får hon sitt livs chock – Martin lever!

En sann och smått osannolik historia. Hon kämpar med skuldsanering och dålig ekonomi, mannen försvinner utomlands och kan dyka upp många år senare och vara skuldfri. Jag förstår inte riktigt hur det gick till, och hade jag varit Gunilla skulle jag vara otroligt bitter, vilket hon inte verkar vara. Samtidigt tycker jag att hon var aningen blåögd och naiv vad gäller deras ekonomi – överlät allt till sin man och hade ingen aning om att han belånade deras stuga flera gånger eller vilka slags affärer han höll på med. Lite koll måste man väl ändå ha…

Men boken var läsvärd och man kan inte annat än beundra Gunilla som tog sej igenom detta helvete!

Annonser

2 thoughts on “Gunillas man försvann av Gunilla Söderholm & Ulla-Lene Österholm

  1. Jag kommer ihåg att jag läste om detta i en tidning när maken kommit tillbaka. Usch, vilken fruktansvärd upplevelse för hans fru och barn. Det övergår mitt förstånd att begripa hur man kan göra detta mot någon. Allra minst sin egen familj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s