Bilden av Phoebe av Kim Edwards

bilden-av-phoebe-av-kim-edwardsEn snöig vinternatt 1964 föds tvillingarna Paul och Phoebe. Deras pappa David, som är läkare, förlöser dem eftersom förlossningsläkaren råkat ut för en bilolycka i snöstormen. Paul, som föds först, är en frisk och stark pojke, men hans tvillingsyster Phoebe föds med Downs syndrom. David fattar det ödedigra beslutet att lämna bort Phoebe, så han överlämnar henne till sköterskan Caroline och ber henne att ta flickan till en institution för handikappade barn. Sedan säger David till sin fru Norah att flickan var dödfödd.

Caroline bestämmer sej dock för att behålla flickan själv och uppfostra henne som sin egen dotter. Davids beslut påverkar dem alla. Caroline lämnar staden och påbörjar ett nytt liv med Phoebe. David kan inte glömma vad han har gjort, och Norah tänker ständigt på sin dotter som hon tror är död. Avståndet mellan dem blir allt större och Paul växer upp med två föräldrar som är som främlingar för varandra.

När David många år senare dör avslöjas hans hemlighet…

Det här var ingen bok som jag hade hört talas om tidigare eller fått tips om, jag bara fick syn på den på biblioteket och tyckte att den verkade bra. Och det var den också! Man får följa båda familjerna; David, Norah och Paul samt Caroline och Phoebe under många år, ända tills tvillingarna blir vuxna. Det är många tankar och funderingar från dem alla som kommer fram, och en del tillbakablickar som till viss del förklarar varför David valde att göra som han gjorde. Det är en välskriven bok som jag tyckte mycket om!

Annonser

2 thoughts on “Bilden av Phoebe av Kim Edwards

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s