När du läser detta av Giles Blunt

nar-du-laser-detta-av-giles-blunt

Kriminalkommissarie John Cardinals fru hittas död – det står ganska klart att det är självmord. Man hittar ett avskedsbrev och hon har under många många år lidit av manodepressivitet och periodvis varit inlagd på sjukhus.

John Cardinal är förkrossad och har svårt att tro att Catherine verkligen gjorde självmord med tanke på hur bra hon mått på sistone. Det fanns inga tecken på att hon tänkte ta livet av sej. Han är övertygad om att hon har blivit mördad och drar igång en egen utredning, medan hans kollegor tycker att han håller på att tappa greppet.

Samtidigt får hans kollega Lise Delorme hand om ett fall som rör barnpornografi, och det finns en person involverad i detta fall som även fanns i Catherine Cardinals närhet. Sanningen om Catherines död är värre än John kunnat föreställa sej.

Jag är så glad över att återse John Cardinal – han har blivit en av mina favoritkommissarier! Den här boken är på sätt och vis den grymmaste – även om det inte är den blodigaste – boken om John Cardinal, och i mitt tycke också den bästa!

Annonser

8 thoughts on “När du läser detta av Giles Blunt

 1. Jag hoppas Ur ur mörkret är bra, den lät väldigt intressant iaf!

  Det tråkiga med att beställa är att man får vänta innan paketet kommer…..

  Jag har läst en bok av Giles Blunt, den första tror jag, kommer inte ihåg vad den heter. Men jag fastnade inte för den. Ska jag Giles ett nytt försök?

 2. Linda:
  Jag tycker också det är jobbigt att vänta på beställda böcker, man vill ju ha dem genast 🙂 .
  Angående Giles Blunt – om du inte gillade hans första bok (Fruset offer, hette den) så tror jag inte att du gillar de övriga heller. Men det är ju ofta sådär – antingen fastnar man för en författare eller så gör man det inte.

 3. Jag håller precis på med En stilla storm, och När du läser detta ligger och väntar =) Gillade Frust offer, men den var ganska seg tycker jag. Denna flyter på bättre och det låter ju bra att nästa kanske är ännu bättre då.

 4. Jag har inte glömt dig, men Bokus är seeega med leveransen denna gång! Grön påse postas senast om 5 dagar, jag lovar! Har inte Bokuspaket kommit om ett par dagar får jag göra som de vanliga dödliga som köper sina böcker i butik på stan. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s