Till salu av Christina Wahldén

Till salu av Christina WahldénPoliserna Hedvig Ek och Rafael Flores Alba skickas från Stockholm till ett samhälle i norra Sverige för att ta reda på hur det ligger till med sexhandeln som påstås äga rum med ryska kvinnor.

De kommer till ett samhälle där den lokala polisen tycker att poliserna från Stockholm inte har något där att göra och att någon sexhandel definitivt inte förekommer i deras lilla stad. Visst finns det ryska kvinnor där, men några sexköp är det inte frågan om, enligt polischefen.

Hedvig och Rafael snokar runt och är övertygade om att sexhandel pågår, men vet inte hur de ska kunna bevisa det.

Så hittas en äldre kvinna mördad i skogen, och när det visar sej att hon innan hon mördades hjälpt en ung rysk flicka att fly från ett hus långt inne i skogen så gör Hedvig och Rafael ett tillslag i huset i skogen där en man vid Sergej håller till och som väckt stockholmspolisernas misstankar. I huset hittas en ung flicka med svåra skador instängd i en bastu, och även en ung pojke gömd i en garderob…

Sexhandel är hemskt och förnedrande och avskyvärt och jag antar att det kan gå till så som det gör i den här boken. Men jag har lite svårt att bli berörd när jag läser, för jag kan inte riktigt tro att det går till såhär i verkligheten. Är landsortspoliserna verkligen såhär nonchalanta och blundar för vad som sker? Eller kanske det är jag som är naiv och blåögd och godtrogen – kanske det är såhär det ser ut i verkligheten.

Boken var i alla fall lättläst och småspännande, men inte någon bok som berörde mej så som en bok om detta ämne borde göra.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s