Passageraren av Steffen Jacobsen

Jacob Nellemann hittas död på sin gode vän Axel Nobels jaktmarker, skjuten med en pil. En ”jaktolycka” som visar sej vara mord.

Den rutinerade kommissarien Robin Hansen får hand om fallet och han ser en koppling till en ödesdiger seglats som Nellemann, Nobel och deras vän Anne Bjerre gjorde i Norra Ishavet ett år tidigare. Deras båt Nadir gick under i en svår storm och Anne Bjerre omkom medan Nellemann och Nobel klarade att ta sej i land på Björnön där de togs omhand, svårt medtagna.

Nu är alltså även Nellemann död, mördad, och Robin Hansens uppgift är att ta reda på vem det är som varken har glömt eller förlåtit… Fanns det ytterligare en person med ombord på Nadir?

Boken handlar mycket om segling och båtar, och trots att jag är rädd för vatten, aldrig skulle sätta mej i en segelbåt och inte vet ett skvatt om alla seglartermer som författaren skriver om så gillar jag ändå denna bok. Jag gillar Robin Hansen som är lite egen, han är både en kärleksfull make och far men också en tuff ensamvarg som inte tvekar att ge sej iväg ensam ut på havet. Jag gillar intrigen och miljöbeskrivningarna. Jag gillar de lite udda, men inte för udda, karaktärerna. Jag gillar helt enkelt denna bok! Grymt spännande på slutet var den också!

 

Annonser

3 thoughts on “Passageraren av Steffen Jacobsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s