Kretsen av Veronica von Schenck

En IT-tekniker hittas skjuten i närheten av den bank där han arbetade. Han har ett tarotkort föreställande Djävulen instoppat i munnen. Gärningsmannaprofileraren Althea Molin blir involverad i fallet genom sin väninna Emelie som sköter om bankens säkerhet. Banken har blivit utsatt för en hacker som stulit stora belopp från banken och det verkar som om den skjutne IT-teknikern har kommit på hackern och hotat med att gå till polisen.

Strax därefter blir en annan man skjuten.  Althea blir kontaktad av polisen för att hjälpa till med fallet, och när det kommer fram att även denne man har ett tarotkort instoppat i munnen så förstår hon att det rör sej om samma gärningsman.

Althea har dock svårt att tro att en hacker även skulle kunna vara en kallblodig mördare, och vad har de två döda männen gemensamt? Fallet blir mer komplicerat än hon trott, och när hon till slut kommer på hur det hänger ihop svävar hennes väninna Emelie redan i livsfara…

En riktigt bra uppföljare till Änglalik, och jag blir sugen på att läsa ännu mer av Veronica von Schenck. Någon som vet om det är fler böcker på kommande av henne?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s