Sista andetaget av Denise Mina

Paddy Meehan får besked om att hennes före detta pojkvän Terry hittats mördad – naken i ett dike och skjuten genom huvudet. Till Paddys stora förvåning har Terry testamenterat allt han äger till henne: ett stort gammalt hus och några väskor fyllda med anteckningar.

Paddy börjar gräva i omständigheterna till mordet, och inser att hon kommer farliga uppgifter på spåren – och hon försätter både sej själv och sin lille son i livsfara.

Jag gillar Paddy Meehan! Hon började som springflicka på en av Glasgows tidningar och jobbar numera som journalist.

Problemet med den här boken för mej är att det var så länge sedan jag läste föregående bok i serien (Vargtimmen) så jag kom inte riktigt ihåg händelserna i den och hur den slutade. Dessutom hade 5 år förflutit sedan den boken utspelade sej, och det tog ett tag för mej att minnas och koppla ihop personer och händelser från förra boken. Paddy har nu en 5-årig son, hennes pappa har dött, och hon bor i en egen lägenhet. Dessutom läste jag denna bok under min tröga läsperiod, så det tog rätt länge för mej att ta mej igenom den. Jag borde ha valt ett annat tillfälle att läsa den, för den var bra – men jag uppskattade den inte så som jag borde pga min lästorka.

4 tankar på “Sista andetaget av Denise Mina

 1. Inte för att jag vet hur det har gått till, men det verkar som att jag helt har missat den här boken mad Paddy Meehan. Nåväl, det är ju ingen större katastrof då jag har ett bibliotek nära mig 🙂

 2. Viktoria:
  Jaa, jag gillar henne skarpt! Jag trodde att ”I midnattens stillhet” också handlar om Paddy Meehan, men insåg nyligen att den visst inte gör det…

  Boktokig:
  Visst är den! 🙂

  Annika:
  Bara att ge dej iväg till bibblan och låna den! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s