Begravd av Mark Billingham

16-årige Luke Mullen är försvunnen. Ingen har sett honom sen han klev in i en bil utanför skolan tillsammans med en lite äldre kvinna.

Polisen jobbar efter antagandet att han har blivit kidnappad. Men varför? Och varför begär kidnapparna ingen lösensumma?

Tom Thorne får hand om fallet, även om han inte brukar jobba med kidnappningar; mord är ju hans specialitet. Men ju mer han jobbar med fallet desto intressantare tycker han det är – och han finner även sin kvinnliga kollega väldigt intressant…

Lukes pappa är f.d polis och Thorne och hans kollegor söker i hans förflutna som polis en orsak till kidnappningen. Är det någon av de kriminella som han har satt dit under årens lopp som kan ligga bakom kidnappningen?

Svaren på frågorna visar sej vara mer invecklade än Thorne hade trott från början.

Jaa, Thorne har tagit sej ur sin svacka! Efter förra boken var jag rädd för att han skulle bli en riktig lodis, men hans chefer verkar tro att det finns hopp om honom trots allt, han får ett intressant fall att jobba med även om det inte riktigt är inom hans område – mord – och hans sociala liv får ett litet uppsving. Han verkar helt enkelt gladare – och dessutom får han en flickvän!

Om förra boken om Thorne gick trögt för mej att läsa, så gick denna desto bättre! Billingham när han är som bäst i kombination med att jag kommit ur min lässvacka gjorde att jag hade svårt att lägga ifrån mej denna bok!

2 tankar på “Begravd av Mark Billingham

  1. Mark Bilingham är en av mina favoritförfattare och jag riktigt längtar till han kommer att rosa marknaden med en ny bok. Men det lär dröja då hans Tjockare än vatten släpptes i början av detta år. Nåväl, den som väntar på något gott väntar alltid för länge! 🙂

  2. Annika:
    Dödsbud står näst på listan för min del (har dock inte införskaffat den än) och sen kommer då Tjockare än vatten, som även den måste införskaffas 🙂 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s