Rösterna av Christa von Bernuth

Michael Donner är en omtyckt lärare på internatskolan Issing i södra Tyskland. Under en skogsutflykt som han gör tillsammans med sin fru och några elever från skolan försvinner hans fru från stugan där de övernattar, och hon hittas sedan mördad ute i skogen.

Det framkommer att Donner under många år misshandlat sin hustru – men han har alibi för mordkvällen: hans elever intygar att han varit med dem i stugan hela natten.

Så inträffar ännu ett mord och den här gången är offret en f.d elev vid Issing. Kriminalkommissarie Mona Seiler förstår att morden på något sätt har med internatskolan att göra, och när ytterligare en f.d elev blir mördad råder det ingen tvekan om saken. Svaret finns att hitta vid internatskolan, men på vilket sätt har offren samband med varandra och varför har de mördats? Det visar sej att utlösandet av morden har att göra med en händelse som ägde rum för mer än 20 år sedan.

Kriminalkommissarie Mona Seiler är en ny bekantskap för mej. Ensamstående mamma till Lukas – eller egentligen har hon något slags förhållande med Lukas’ pappa, men eftersom han sysslar med lite tvivelaktiga affärer och också har suttit i fängelse en tid så är deras förhållande inte officiellt och de bor på skilda håll.

Vad trevligt det var att läsa en bok i tysk miljö! Jag läser mest kriminalromaner av svenska och engelska författare, så det var verkligen dags att göra en tur till Tyskland. Det här var helt en bok i min smak. Ganska ordinär i sitt upplägg, egentligen inte speciell på något sätt – men det är såna böcker jag gillar. Och slutet överraskade mej – sånt gillar jag också!

 

Annonser

4 thoughts on “Rösterna av Christa von Bernuth

  1. Ping: Alles Autobahn - En blogg om Tyskland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s