Alfahannen av Katarina Wennstam

Jack Rappe är en av landets mest kända skådespelare och tillika en riktig kvinnokarl. Han tar vad han vill ha av sina kvinnor, och att de inte alltid riktigt är med på noterna är inget han tar hänsyn till.

Samma natt som han fått ta emot sitt livs första Guldbagge hittas han svårt skadad i sitt hem, huggen i magen med ett vasst föremål. Han överlever med nöd och näppe, men får men för livet.

Han senaste flickvän erkänner dådet, men har hon gjort det i nödvärn när han försökte våldta henne, eller hur har det hela egentligen gått till?

Katarina Wennstam skriver alltid bra, och Alfahannen är inget undantag. Det blev ett par alldeles för sena kvällar för mej med den här boken – jag kunde helt enkelt inte lägga den ifrån mej. Ilska, avsky, medlidande, oförståelse var några av de känslor som for igenom mej medan jag läste.

Alfahannen är den sista boken i Wennstams trilogi om mäns våld mot kvinnor – de två första hette förstås Smuts och Dödergök.

Annonser

5 tankar om “Alfahannen av Katarina Wennstam

  1. Hej Boksnoken. Hittade dig hos Annika. Kul att träffa en bokslukare till. Jag har Alfahannen liggande i min bokhylla och nu blev jag sugen på att läsa den direkt. På återseende.

  2. Ping: Boklördag om tre väldigt viktiga böcker « Eli läser och skriver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s