Då blev du tyst av Christa von Bernuth

En yngling hittas mördad utanför en nattklubb i München. I huden på honom hittas ett ord inristat: BLEV. Kort därefter hittas en kvinna mördad och även hon har ett ord inristat på kroppen: DÅ. Hon blev dödad före ynglingen och polisen förstår att en seriemördare är i farten – orden kommer att bilda en mening och eftersom meningen är oavslutad så är det bara en tidsfråga när han kommer att slå till igen.

Kriminalkommissarie Mona Seiler och hennes team kopplar de två första offen till en man – en slags helbrägdagörare – vid namn Fabian Plessen. Ju mer Mona gräver i fallet och i Plessens bakgrund så förstår hon att morden har samband med något som hände för länge sen. Varför ljuger Plessen om vissa detaljer i sitt liv och vad är det han döljer för henne?

Denna bok är snudd på en fullpoängare enligt mej! Den har allt som en bra deckare ska ha, framför allt en bra story, och så gillar jag att få en lagom dos av inblickar i polisernas privatliv. Christa von Bernuth har blivit en av mina nya favoriter!

Annonser

2 thoughts on “Då blev du tyst av Christa von Bernuth

  1. violen:
    Jag blev jätteförtjust i hennes böcker! Har inte läst ”Inre säkerhet” ännu men hoppas att den också är bra. Den står i bokhyllan och väntar 🙂 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s