Blå gryning av Ann Cleeves

Jimmy Perez och Fran har åkt till Fair Isle för att Jimmys föräldrar ska få träffa Fran för första gången. Jimmys mamma ordnar en fest för sin son och hans fästmö, och den hålls på öns fågelstation. Efter festen hittas fågelstationens föreståndare Angela brutalt mördad. Mot sin vilja blir Jimmy den som måste ta itu med brottet, och pga ett kraftigt oväder får han till en början ingen hjälp utifrån.

Det visar sej att Angela var en speciell kvinna som många män drogs till. Trots att hon var gift hade hon även sexuella förhållanden med andra män, mest med besökande ornitologer som tillbringar tid på fågelstationen, men det gick även rykten om förhållanden med män som var fast bosatta på ön. Hade mordet på henne något att göra med alla dessa förhållanden? Ett svartsjukedrama?

Men så blir ytterligare en person som jobbar på fågelstationen mördad, och det förbryllar Jimmy Perez. Varför? Hur hänger morden ihop?

Ännu en fantastisk bok av Ann Cleeves! Den här är minst lika bra som de tre föregående och jag mer eller mindre sträckläste den. Men slutet?! Det gjorde mej besviken, och jag tror att jag helt enkelt tar och skriver om det…

Och sen då? Blir det verkligen inga fler böcker om Jimmy Perez och de vindpinade Shetlandsöarna?

Annonser

8 thoughts on “Blå gryning av Ann Cleeves

  1. Bara Böcker:
    Testa Ann Cleeves! Hon skriver jättebra (tycker jag i alla fall), och du kanske gillar slutet 🙂 .
    Kul att se dej i bloggvärlden igen förresten! Har kikat in hos dej då och då men det har varit tomt och tyst… Men nu är du visst där igen! 🙂

  2. Lotta:
    Jag blev också så himla besviken – hur kan man låta en bok (serie) sluta så??! Bläh 😦 . Blev lika besviken över slutet i När ingen ser av Elizabeth George, den slutade ju på samma sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s