Klyftan av Nicholas Evans

En far och hans son är ute och åker skidor i bergen i Montana när de hittar en död kvinna fastfrusen i isen. Hon identifieras som 23-åriga Abbie Cooper som varit försvunnen i flera år, efterlyst för mord och terrordåd. Polisen försöker ta reda på var Abbie hållit hus sen hon försvann och varför hon dog. Var det mord eller självmord? Och hur kunde det gå så snett för en ung begåvad kvinna som Abbie som vuxit upp i en helt vanlig familj?

Efter att Abbie hittats förflyttas man bakåt i tiden, till tiden när Abbie fortfarande var en bekymmersfri tonåring som gick i skolan, hade många vänner, trivdes bra med sin familj och hade planer för framtiden. Man får följa familjen, vad som händer när föräldrarna skiljer sej och hur livet förändras för dem alla. Abbie börjar umgås med nya vänner som hon får på universitetet, hon börjar delta i olika demonstrationer och aktioner, och en dag går allt fruktansvärt snett.

Nicholas Evans slog ju igenom stort med Mannen som kunde tala med hästar i mitten av 90-talet. Jag har också läst de två därpå följande böckerna av honom, I vargars närhet och Eldfångaren. Klyftan har även den hunnit få några år på nacken men det är inte förrän nu jag har läst den.

Nicholas Evans beskriver som alltid en storslagen natur som får mej att längta dit, även om jag inte är någon vildmarksmänniska. Han berättar trovärdigt om en familj som slås i spillror, men som på något sätt ändå lyckas resa sej och orkar gå vidare. Det är sorgligt och fint och jag älskar det.

Annonser

2 thoughts on “Klyftan av Nicholas Evans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s