I denna stilla natt av Mari Jungstedt

Den f.d fotografen Henry ”Blixten” Dahlström, numera alkoholist, hittas mördad i källaren i huset där han bor. Polisen misstänker ganska fort att mordet har att göra med att han några dagar tidigare vunnit en större summa pengar på travet. Hans lägenhet är genomsökt och pengarna fattas.

Samtidigt försvinner 14-åriga Fanny, en ensam tjej som oftast håller till i stallet på fritiden. Hon har inga nära vänner och hennes mamma är alkholiserad och verkar inte ha så stor koll på vad Fanny sysslar med. När polisen börjar leta efter Fanny kommer det fram att hon har träffat någon en tid – har hon en pojkvän? Några dagar efter att hon försvunnit hittas hon död…

Det framkommer att det finns vissa beröringspunkter mellan Fanny och Blixten, och när kriminalkommissarie Anders Knutas förstår hur det ligger till får han en chock. Dessutom håller han själv på att råka illa ut.

Jag tyckte så bra om första boken av Mari Jungstedt så jag gav mej genast i kast med nästa, och jag fortsätter gilla 🙂 . En bra historia, och jag gillar även att följa reportern Johan Berg och hans förhållande med Emma. Ska hon lämna sin man för Johan eller stannar hon kvar i äktenskapet?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s