Eremitkräftorna av Anne B. Ragde

Eremitkräftorna är den direkta fortsättningen på Berlinerpopplarna, den tar helt enkelt vid där Berlinerpopplarna slutade.

Trots lögnen som kommit i dagen fortsätter livet på Neshov som förut efter moderns död. Tor kämpar på med sina grisar, och den gamle håller sej i skymundan. Torunn, Erlend och Krumme som stannat på gården över jul åker hem till sitt. Torunn träffar en man och blir kär, men är han verkligen den rätte? Erlend och Krumme går igenom en liten kris i sitt förhållande när Krumme talar om för Erlend att han vill ha barn.

Så råkar Tor ut för en olycka och tvingas gipsa benet. Han klarar inte av att sköta gården och får en avbytare. Torunn känner att även hon måste åka dit för att hjälpa till – hon är ju trots allt arvtagare till gården. Trots att Tor är på dåligt humör och snäser och fräser åt Torunn, och hon helst av allt vill åka därifrån, så är det ändå något som håller henne kvar. Skulle hon rent av kunna tänka sej att ta över gården från Tor?

Erlend och Krumme beslutar att skaffa barn med ett lesbiskt par, och även de har storslagna planer för Neshov.

Margido drömmer om en egen bastu, får ihop det med en kvinna på nyårsaftonen men ångrar sej fruktansvärt och det leder till att han får tillbaka sin gudstro, och åker dessutom utomlands för första gången i sitt liv – till Köpenhamn.

Det hinner hända en hel del även om boken inte är tjock!  Jag läser med lika stort nöje som jag läste den första boken. Slutet är dock väldigt tvärt, man tvingas helt enkelt läsa följande bok – helst på en gång. Vilken tur då att den står i bokhyllan och väntar! 🙂

Annonser

One thought on “Eremitkräftorna av Anne B. Ragde

  1. Det är egentligen bästa sättet att läsa serier. Att vänta tills man har alla böckerna!

    Tack förresten för din krya på dig kommentar! 🙂 Ja, det är svårt att vara mamma och sjuk. Men idag och igår har jag varit hemma ensam och fått vila! SÅ skönt! Stackars hesa rösten har sluppit prata och hostningarna kommer lite mindre sällan.

    Hoppas du får en trevlig helg!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s