Den döende dandyn av Mari Jungstedt

En tidig morgon i februari hittas konsthandlaren Egon Wallin mördad, upphängd i en av Visby ringmurs portar. Vad det verkar så var han en reko karl, men genast efter hans död framkommer det att han utan hustruns vetskap hade varit på väg att lämna henne, han hade sålt sitt galleri och köpt en bostad i Stockholm. Hustrun hittar även flera tavlor ute i förrådet, och de visar sej vara stulna. Hade Egon varit inblandad i tavelstölder? Och har mordet på honom något samband med att tavlan ”Den döende dandyn”, målad av Nils Dardel, kort efteråt blir stulen från konstmuséet Waldemarsudde i Stockholm?

Poliskommissarie Anders Knutas och hans kollegor har svårt att hitta något motiv till mordet på Egon Wallin, och mordutredningen börjar stampa på stället. Samtidigt rotar TV-reportern Johan Berg i fallet på egen hand, och hans nyfikenhet leder till att han sätter sin lilla dotters liv på spel…

Ännu en gång gillar jag Mari Jungstedt. Lättläst, lättsmält, spännande och underhållande! Jag läste ut boken på ett par dar.

Annonser

2 thoughts on “Den döende dandyn av Mari Jungstedt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s