Vinbär och vemod av Eva Swedenmark & Annica Wennström

Det här är den andra boken i serien om familjen kring restaurangen La Stella – den första hette Smultron och svek.

Hösten har kommit till Östersund. Liselotte och Mario har bestämt sej för att fortsätta sitt liv tillsammans trots Marios stora svek, och för att markera att de börjar om så bestämmer de sej för att köpa ett nytt hus – där kommer de att glömma allt det gamla tråkiga som varit. Dessutom går Liselottes resebyrå bra, och det känns som om livet leker.

För Liselottes bror Håkan går det däremot trögare. Han känner sej ensam efter skilsmässan från sin fru Anne, och till slut bestämmer han sej för att göra som så många andra: söka efter någon på nätet. Han får kontakt med en kvinna som delar hans värderingar, men när de träffas i verkligheten blir båda lika paffa. Han har dock fallit för henne, men vad ska familjen tycka?

Liselottes syster Linda är lycklig med sin Anders och deras lilla dotter, men samtidigt har hon svårt att finna sej tillrätta i sin barndomsstad efter att ha bott utomlands i många år. Hon trivs i huset med sin lilla familj, men hon känner sej obekväm med Anders vänner som inte verkar tycka om henne.

Föräldrarna Anita och Börje är ett strävsamt gammalt par, men Anita känner sej inte nöjd. Barnen tar henne för given och verkar inte uppskatta det hon gör för dem, och Börje lunkar bara på i gamla hjulspår. Samlivet är obefintligt. Så börjar Anita en kurs i italienska och plötsligt får hon nya vänner och känner sej levande igen. Men för familjen berättar hon inget om den nya kursen…

Handlingen kretsar alltså kring Liselotte och hennes familj, precis som i den förra boken. Det är lättläst underhållning om kärleksbekymmer, vänskapsbekymmer och vardagstrassel. Mysig läsning! Och nu vill jag veta hur det går för familjen – måste nog införskaffa bok tre och fyra också 🙂 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s