Vyssan lull av Carin Gerhardsen

Ett grymt mord har skett – två små barn och deras filippinska mamma hittas med avskurna halsar, liggande bredvid varandra i sängen i sitt hem. Vid första anblicken ser de fridfullt sovande ut, den lilla flickan med tummen i munnen – tills man ser de gapande såren i deras halsar och allt blod i sängen.

Kriminalkommissarie Conny Sjöberg och hans kollegor tar itu med utredningen. Många frågor dyker upp. Hur har den mördade kvinnan haft råd att köpa en så dyr lägenhet som hon och barnen bor i? Enligt uppgift försörjer hon sej på att städa svart åt folk. Vem är mannen som ibland hämtar hennes barn på dagis? Han är väldigt omtyckt av både barn och personal på dagis, men varför är han så hemlig? Ingen vet mer om honom än att han heter Erik. Och varför har inte barnens pappa haft någon som helst kontakt med varken dem eller deras mamma sedan de separerade? Han är en deprimerad medelålders man som lever helt avskärmad från alla andra människor.

Conny Sjöberg undrar också vart kollegan Einar Eriksson tagit vägen. Han är inte sjuk och han har inte semester, men han dyker inte heller upp på jobbet och ingen har hört av honom. Einar har alltid varit en butter typ som inte berättar mycket om sej och sitt liv, och när Conny åker till hans bostad får han reda på något överraskande.

Samtidigt har både Conny och hans kollegor egna problem. Conny har varit otrogen mot sin fru och dessutom kommer hemligheter från hans barndom upp i dagen. Petra Westman har egna demoner att tampas med, och hennes partner och före detta goda vän Hamad förstår inte vad han har gjort för fel eftersom Petra numera verkar hata honom.

Svaren på alla frågor vad gäller morden finns att hitta långt bakåt i tiden, i en händelse som inträffade när ett par stannade vid en kiosk för att köpa glass åt två små pojkar. Det som hände då kom att förändra livet för flera personer, och många år senare får någon reda på vad som hände och vill hämnas. Conny har helt plötsligt klart för sej vem och vad som ligger bakom morden och även varför Einar är försvunnen. Men är han redan död eller kommer de att hitta honom i tid?

Carin Gerhardsen kan verkligen skriva böcker som fångar mej från första sidan till den sista. Jag blev lite besviken när jag ganska tidigt räknade ut hur allt hängde ihop i den här boken – eller jag trodde att jag hade räknat ut det, för det visade sej att jag hade inte riktigt rätt. Som alltid känns det lite jobbigt när barn är offer, men jag tröstar mej med att de inte hann märka vad som hände… Tre bra böcker på raken av Carin Gerhardsen gör att hon nu har fått en plats bland mina favoritförfattare.

5 thoughts on “Vyssan lull av Carin Gerhardsen

 1. Hej!

  Jag som skriver till dig heter Malin och arbetar på Massolit Förlag.
  Jag var inne på din blogg och tyckte den var väldigt intressant… därför mailar jag dig.

  Massolit Förlag är ett relativt nystartat förlag och vi jobbar mycket aktivt med att lansera nya författare, samt i det arbetet med sociala medier.
  I vårt ”stall” finns från Sverige Stefan Tegenfalk och Johannes Källström. Båda har fått utmärkta recensioner tidigare och är aktuella med nya böcker i höst.
  Stefan skriver traditionell kriminallitteratur medan Johannes lutar mer åt thriller/skräck.

  I vinter kommer vi ut med Fay Weldons biografi samt återutgivning av en Hondjävuls liv och lustar. Strax efter det kommer Ian Samson som i England är ett ”hett” kort på mysdeckar himlen.

  Massolit jobbar som sagt aktivt med olika medier och just runt bokbloggande vill vi bränna extra krut. Min fråga till dig är om jag får skicka läsex utan kostnad för påseende. Du är inte tvingad att skriva något, det står dig fritt, men om du vill plita ned några ord på bloggen, ris eller ros, båda är välkommet, blir vi hemskt glada!

  Kanske är det så att du inte alls läser någon typ av de böcker vi jobbar med just nu – glöm detta email då! I dags läget erbjuder vi alltså Stefans Nirvana och Johannes Offerrit.
  Om det känns spännande – maila över din postadress.

  Tack för att du tog dig tid att läsa mitt email!

  Vänliga hälsningar

  Malin S
  Massolit förlag AB
  forlaget@massolit.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s