Matthandlare Olssons död av Karin Wahlberg

En man blir mördad på en färja i Istanbul, knivhuggen i magen. Det visar sej vara Carl-Ivar Olsson, matthandlare i Oskarshamn, som var i Istanbul i mattaffärer. Han besökte Istanbul då och då – den här gången hade även hans fru varit med men hon hade åkt hem några dagar tidigare.

Kriminalkommissarie Claes Claesson blir kontaktad av den turkiska polisen som vill ha hjälp med att lösa mordet på matthandlare Olsson. Claes och kollegan Özen, som pratar turkiska, åker ner till Istanbul där de genast kommer bra överens med sina turkiska kollegor. Men mordet på matthandlare Olsson är ett riktigt mysterium. Han verkade vara en beskedlig man, med familj, och ett stort intresse för mattor. Kan mordet he något med dyrbara mattor att göra?

När de inte verkar få något mer gjort i Istanbul åker de hem till Oskarshamn igen för att fortsätta med utredningen där. Och helt plötsligt verkar det som om det förekommer mattor överallt i och runt utredningen. Har alla dessa mattor något samband med varandra och med mordet?

En gammal, väl bevarad hemlighet kommer också i dagen…

Den här boken var lite annorlunda än Karin Wahlbergs tidigare böcker. En del sjukhusmiljö förekommer även i denna, men inte så mycket.  Matthandlare Olssons död är en bra bok, precis som Karin Wahlbergs böcker brukar vara. Trots det läste jag ut boken med ett litet besviket ”Jaha…”. Det var själva slutet som gjorde mej aningen besviken – det var lite… fantasilöst, tyckte jag. Jag hade väntat mej något mer spännande och oväntat, eftersom hela boken var spännande och hade många lösa trådar som skulle knytas ihop. Som vanligt gillade jag också att följa karaktärerna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s