Askungar av Kristina Ohlsson

En liten flicka försvinner från ett X2000-tåg som just kommit in på Centralen i Stockholm. Ingen verkar ha lagt märke till när och hur hon försvann – ena minuten sitter hon på sin plats och sover och nästa är hon spårlöst borta. Pappan till flickan går inte att lokalisera och han blir därför snabbt huvudmisstänkt.

Fallet hamnar hos kommissarie Alex Recht och hans utredningsgrupp för svåra brott; i gruppen ingår också kriminalinspektör Peder Rydh och den civilanställda utredaren Fredrika Bergman. Fredrika är den första som försöker leda in utredningen på ett annat spår än att pappan är den som rövat bort flickan, och det visar sej att hon har rätt. Flickans försvinnande är mycket värre än så, och fallet blir mer och mer invecklat och fyllt av ondska.

Det här är Kristina Ohlssons debutbok, och jag förstår inte varför jag väntade så länge med att läsa den. Det tog för övrigt ganska länge innan jag ens snappade upp namnet Kristina Ohlsson som en författare värd att läsa. Men jag är glad att jag upptäckte henne till slut! Som alltid när det handlar om barn som blir grymt behandlade och utsatta för brott så tyckte jag att det var en svår bok att läsa, men samtidigt omöjlig att lägga ifrån sej. Jag gillar karaktärerna i utredningsgruppen och boken är rakt igenom spännande. Ännu en bra svensk deckare!

Annonser

2 thoughts on “Askungar av Kristina Ohlsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s