Tusenskönor av Kristina Ohlsson

Ett äldre prästpar hittas döda i sitt hem. Av allt att döma har mannen först skjutit sin hustru och sedan sej själv. Han har lämnat efter sej ett brev där han skrivit att han inte står ut med sorgen över att deras dotter dött pga sitt knarkmissbruk och att han inte ser någon anledning att fortsätta leva. Men var finns den yngsta dottern, Johanna? Polisen är angelägna om att hitta henne innan hon via media får reda på att både hennes syster och föräldrar dött. Samtidigt, när polisen pratar med vänner och kollegor till det döda paret märker de att det är något som inte stämmer. De får motstridiga uppgifter om tex dottern Karolina som sägs ha dött av en överdos av heroin – enligt vissa var hon absolut inte missbrukare. Andra intressanta uppgifter kommer också fram, som att mannen under många år gömde flyktingar i källaren i sin sommarstuga. Men hur kommer det sej att han slutade med det, och varför är hans gamla vänner ovilliga att prata om det förflutna? Det finns hemligheter som ingen vill – eller vågar – berätta om.

Samtidigt befinner sej en ung svensk kvinna i Bangkok, Thailand, och där råkar hon ut för riktigt allvarliga problem. Någon försöker avskärma henne från resten av världen och hon vet inte hur hon ska kunna ta sej hem.

Specialgruppen för svåra brott, men Alex Recht i spetsen, får här ett nytt fall att ta itu med – eller egentligen två fall. Dels det döda prästparet, och dels ett fall med en flykting som blivit överkörd och dödad av en bil. Den höggravida Fredrika Bergman får ta hand om smitningsolyckan med flyktingen, som självklart visar sej ha kopplingar till det döda prästparet. Ett invecklat fall med många lösa trådar och många vändningar hit och dit innan pusselbitarna börjar falla på plats. En mycket bra uppföljare av Kristina Ohlsson till hennes första bok Askungar!

Annonser

2 thoughts on “Tusenskönor av Kristina Ohlsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s