Från andra sidan graven av Simon Beckett

Jeremy Monk är en seriemördare som dömts för att ha mördat fyra unga kvinnor, och liket av en av kvinnorna hittas begravd på den ödsliga Dartmoorheden. Man tror att även två av hans andra offer kan finnas begravda i närheten och därför hämtas han från fängelset för att vallas ute på heden i hopp om att han kan visa var han begravt de övriga kvinnorna. Rättsantropolog David Hunter är en av dem som är med ute på heden, men tyvärr hittas kvinnorna aldrig.

För David Hunters del förändras hans liv kort därefter i och med att hans fru och dotter omkommer i en bilolycka.

Åtta år senare ringer det på dörren och hans gamle vän Terry Connors – som han inte längre har kontakt med pga oegentligheter dem emellan – står på trappan. Connors var spaningsledare under Monk-fallet men sedan dess har det gått utför för honom. Nu vill han dock tala om att Monk har rymt från fängelset och polisen varnar alla som haft med Monk att göra. Det verkar som om Monk är ute efter hämnd, men i den mardrömslika jakten efter honom framkommer det att saker och ting i det förflutna inte riktigt var som man trodde. 

Simon Beckett gör mej aldrig besviken, inte heller denna gång med sin fjärde deckare. Men Från andra sidan graven är ändå lite annorlunda än hans tidigare böcker. Den handlar inte lika mycket om förruttnade lik, krälande maskar och larver som de tre första böckerna, utan helt enkelt om jakten på en mördare. Spännande och kuslig! Första delen av boken handlar om tiden innan Davids fru och dotter dog, något som har berörts i tidigare böcker men nu får man en bättre inblick i hur hans ”gamla” liv såg ut.

4 tankar på “Från andra sidan graven av Simon Beckett

  1. Typiskt att han helt plötsligt skulle överge det som jag har avskytt i hans tidigare böcker (de ständiga överdrifterna av flugor, eld, maskar och lik) när jag efter den tredje boken bestämde mig för att göra helt slut med Beckett.

    Kanske ändrar jag mig nu, men bara kanske 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s