Bara ett barn av Malin Persson Giolito

Jag trodde att det här var fortsättningen på Dubbla slag som handlade om juristen Hanna, men den här boken har ingenting med henne att göra. I Bara ett barn heter huvudpersonen Sophia Weber, även hon jurist.

Sophia Weber utses till advokat för 7-årige Alex Andersson. Han har blivit misshandlad hemma och socialen har kopplats in via kontakt från skolan, och Alex placeras tillfälligt i ett familjehem. Han är en trasig liten kille som mår mycket dåligt. Efter att pappan flyttat ut från mamman och mamman lovat att gå på regelbundna drogkontroller kommer Alex att få flytta hem igen. Men innan han flyttar hem ”på riktigt” ska han få tillbringa midsommar med sin mamma. Och då går allt så fel, så fel. Pappan blir knivhuggen till döds och både Alex och hans mamma säger att det var han, Alex, som gjorde det. Sophia Weber tvivlar dock, och hon är inte heller helt säker på att det verkligen var pappan som misshandlade Alex. Men så länge Alex vägrar säga mer så blir det svårt att bevisa vad som egentligen hänt.

En bok om ett jobbigt ämne som berör. Historien är påhittad men det finns säkert liknande historier om lika utsatta barn i verkligheten. Det är svårt att sluta läsa och man vill att sanningen ska komma fram och att allt ska ordna sej för Alex. Det gör det kanske, men när boken slutar så har han fortfarande en lång väg kvar att gå.

Annonser

2 thoughts on “Bara ett barn av Malin Persson Giolito

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s