Fasanjägarna av Jussi Adler-Olsen

Kriminalinspektör Carl Mörck får ett fall på sitt bord, som ingen riktigt vet hur det har hamnat där. Hans överordnade anser att brottet är uppklarat eftersom en man erkänt och blivit dömd. Men det tycks finnas någon som tycker att fallet måste tas upp igen och därför lagt mappen inne hos Carl. Och Carl bestämmer sej för att nysta i det.

Fallet gäller ett mord som ägde rum 1987 när ett syskonpar hittas brutalt mördade i en sommarstuga. Allt tyder på att en grupp internatelever som kommer från välbärgade familjer är inblandade i mordet men inga bevis är tillräckligt starka, och inte förrän 9 år senare erkänner en av de misstänkta att det var han som utförde morden, och han döms till fängelse. Av de övriga misstänkta är en numera död, tre av dem är framgångsrika affärsmän inom olika områden, och den enda tjejen i gänget lever sedan många år tillbaka som uteliggare på Köpenhamns gator.

När Carl Mörck får mappen på sitt bord och börjar gräva i fallet tillsammans med sin assistent Assad så inser han att det är något som inte stämmer. Han är inte övertygad om att rätt man dömts för brottet, de tre övriga männen som var inblandade verkar ha något skumt på gång, och uteliggaren Kimmie är jagad och svävar i livsfara.

Mörck har även fått ännu en assistent, Rose, som har avskyr från första stund.

Nu är jag bekant med Carl Mörck och med Adler-Olsens sätt att skriva och därför har jag ännu större behållning av den här boken än av den första. Även detta är en väldigt osannolik och grym historia, men så spännande, så spännande. Härligt att jag hade julledigt är jag läste den här boken så att det fanns mycket tid till läsning, eftersom denna bok är svår att lägga ifrån sej. Och härligt att ha ännu en bok kvar i serien!

 

3 tankar på “Fasanjägarna av Jussi Adler-Olsen

  1. Pingback: ”Fasanjägarna” av Jussi Adler-Olsen « Lottens Bokblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s