Corpus Delicti av Elias Palm

Ella Andersson är rättsläkare och håller precis på att bryta upp från ett långt förhållande. I samband med att hon ska flytta kommer hon över ett antikt bordsur på en nätauktion. När hon får bordsuret i sina händer märker hon till sin förvåning att hon känner igen det – det fanns i hennes barndomshem. Men det märkliga är att huset  hon bodde i som liten brann ner när hon var 6 år gammal, och hon trodde att även alla saker blev förstörda i branden. Hur kan det komma sej att bordsuret klarade sej och var har det funnits sedan dess?

Ellas pappa omkom även han i branden, men när Ella nu börjar rota i sitt förflutna märker hon att det finns saker som inte stämmer, och att det verkar finnas någon eller några som inte vill att sanningen ska komma fram. Ett lik som undersöks på den rättsmedicinska avdelningen där hon jobbar hjälper henne att komma till insikt om vad som pågick strax innan branden som förstörde hennes barndomshem och förändrade hennes liv.

Att följa en rättsläkare istället för en polis är intressant, och Ella är en person som jag tycker mycket om. Boken är inte andlöst spännande, men klurig och med en bra historia. Ser fram emot att läsa uppföljaren!

 

6 tankar på “Corpus Delicti av Elias Palm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s