Bländverk av Thomas Erikson

En välkänd affärsman bli kallblodigt skjuten mitt under ett föredrag som hålls av beteendevetaren Alex King. Det visar sej att offret tidigare fått ett utpressningsbrev men inte betalat summan som avsändaren krävt. Ytterligare en förmögen affärsman har fått ett liknande brev men när han går till polisen med det blir han skjuten utanför polishuset. Det verkar som att det är någon i den undre världen som försöker pressa rika affärsmän på stora pengar.

Från början är Alex King enbart inkallad som vittne men snart blir han inblandad i fallet som expert. Han känner sej även attraherad av inspektör Nina Mander…

Kriminalkommissarie Gabriel Hellmark är den som leder utredningen, men han har även ett annat bekymmer – hans bror Fredric som är journalist verkar vara försvunnen, tillsammans med hela sin familj. Det visar sej att han fått i uppdrag att skriva en bok om en gangster i undre världen vilket dragit honom in i mycket farliga kretsar. 

Thomas Erikson är en ny författare för mej, och Alex King är en intressant bekantskap. Böcker som handlar om undre världen brukar vara lite för råa och invecklade för min smak, men Bländverk är lättläst med ett lagom tempo. Det känns som att det kommer att komma en fortsättning – jag hoppas att det gör det, för jag vill läsa mer om Alex King.

Tack för boken, Cissi!

  

Annonser

4 thoughts on “Bländverk av Thomas Erikson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s