Svikaren av Katarina Wennstam

Fotbollsspelaren Sebastian Lilja hittas mördad i trappuppgången utanför sin egen lägenhet, knivhuggen till döds med över sjuttio hugg. Det verkar stå klart att det är fråga om hämnd – för man byter inte klubb så som Sebastian Lilja gjort. Han är en jävla svikare och hade under en längre tid fått ta emot hot och hatfulla sms. Nu verkar någon ha tagit steget fullt ut och mördat honom, för att han svikit sin gamla klubb.

Kriminalinspektör Charlotta Lugn är den som har hand om fallet, och målsägarbiträdet Shirin Sundin företräder Sebastians föräldrar. Hatet inom sporten är stort, men är det verkligen så stort att t.o.m de värsta huliganerna går så långt som till att mörda? Även om de första spåren ser ut att leda åt det hållet får man snart in uppgifter som tyder på att mordet på Sebastian Lilja kan ha annat motiv än klubbytet.

Jag är inte det minsta intresserad av fotboll, men det behöver man heller inte vara för att tycka att den här boken är läsvärd. Katarina Wennstam har förmågan att skriva så att man fångas av storyn, och hon väljer som bekant allvarliga ämnen. Jag tvivlar inte alls på att  det går till i fotbollens värld precis som det beskrivs i boken, med machoattityder bland spelarna, och fans som lever för sina klubbar. Både Charlotta Lugn och Shirin Sundin är dessutom intressanta karaktärer, speciellt Shirin som jag ser fram emot att läsa mer om – slutet på boken tyder på att hon kommer att figurera även i nästa bok.

Annonser

2 thoughts on “Svikaren av Katarina Wennstam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s