Porto Francos väktare av Ann Rosman

Året är 1793. För att undvika att tvingas gifta sej med en man som hon inte älskar bestämmer sej Agnes för att rymma. Hon klipper håret kort, klär sej i manskläder och tar sej till Marstrand som är en frihamn. Hon hoppas hitta arbete och någonstans att bo, men längre framåt än så har hon inte tänkt. Och livet är hårt, både pirater, smugglare och mördare härjar fritt. Hur länge kan hon klara sej utklädd till man?

220 år senare görs ett fasansfullt fynd på Klöverön – två lik hittas i Gamle mosse, en kvinna och ett spädbarn. Kriminalinspektör Karin Adler kopplas in, men att få klarhet i vilka offren är visar sej vara lättare sagt än gjort. De har nämligen legat i mossen väldigt, väldigt länge.

I tredje boken om Karin Adler flätar Ann Rosman skickligt ihop dåtid och nutid till en historia med ett oförutsägbart slut. Fokusen ligger på händelserna i Marstrand i slutet av 1700-talet och början av 1800-talet. Det är alltid intressant att få en liten historielektion invävd i en kriminalhistoria, och den här historien är väldigt skickligt berättad. Karin Adlers privatliv får stå tillbaka lite i den här boken, men det gör ingenting tycker jag, då själva dåtidshistorien är så fascinerande.

Annonser

3 thoughts on “Porto Francos väktare av Ann Rosman

  1. Jag är normalt inte så intresserad av historia men Ann Rosman lyckas så bra så jag tycker mer om de historiska delarna än de nutida. Så var det även med den senaste som jag nyligen lyssnade på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s