Rov av Sharon J Bolton

Rov av Sharon J BoltonAv någon anledning har den här boken blivit liggande oläst i bokhyllan i 1½ år, bortglömd helt enkelt. Som tur är fick jag syn på den häromsistens när jag skulle välja bok att läsa. För det var en bok helt i min smak!

Tora Hamilton är nyinflyttad på Shetlandsöarna, tillsammans med sin make som ursprungligen kommer från öarna. Hon jobbar som förlossningsläkare men har inte riktigt gjort sej hemmastadd på öarna och har inte fått några nära vänner. En dag när hon gräver i jorden på sin gård hittar hon ett perfekt bevarat lik av en kvinna. Hjärtat är utskuret ut kroppen och det visar sej att kvinnan nyligen fött barn. Tora intresserar sej för fallet. Vem var kvinnan och vad hände med hennes barn? Men det verkar som om det finns folk som inte vill att sanningen ska komma fram – t.o.m polisen beter sej konstigt. När Tora närmar sej den fruktansvärda sanningen vill någon röja henne ur vägen – kan hon ens lita på sin egen man?

Ett kargt ö-landskap, intressanta karaktärer, spänning, lagom mycket inslag av övernaturlighet och gamla legender – den här boken innehåller precis allt det jag vill ha i en bra bok. Jag ska definitivt se till att införskaffa fler böcker av Sharon J Bolton – har sett att det finns åtminstone ett par stycken till.

Annonser

4 thoughts on “Rov av Sharon J Bolton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s