Jag vet ingenting om dig av Titti Persson

Jag vet ingenting om dig av Titti PerssonLånat på biblioteket.

En historia om två killar i samma ålder som växer upp i  olika delar av världen: Sean i Seattleförorten Renton, USA och Jon i Stockholmsförorten Skärholmen. Deras uppväxt är delvis likartad och har flera gemensamma drag. Sean har en syster som rymt hemifrån och tros ha blivit mördad av en seriemördare. Jons syster flyttade frivilligt hemfrån i yngre tonåren för att slippa mammans alkoholmissbruk. Bådas fäder är dessutom frånvarande – Jons pappa har aldrig funnits i hans liv, och Seans pappa flyttar så småningom eftersom äktenskapet inte klarar av dotterns försvinnande.

Boken handlar delvis om 80-talet när killarna är barn på väg att bli tonåringar, och dels om när de är vuxna och hur deras vägar av en slump korsas, hur de blir ett par och hur Sean flyttar till Sverige för att vara med Jon – och hur Jon tampas med sitt dåliga självförtroende och stöter bort Sean med förevändningen att Sean är för bra för honom. Hur kan någon som Sean kunna vilja vara tillsammans med någon som Jon när det finns så många andra att välja mellan?

Det hör inte till vanligheterna att jag läser om homosexuell kärlek och jag hade väl kanske trott att den här boken mera skulle handla om seriemördaren, men kriminalhistorien i boken är bara en liten del av historien. Mest handlar den om uppväxt, familjeförhållanden, kärlek, svartsjuka. Läsvärd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s