Honungsbiets hemliga liv av Sue Monk Kidd

Honungsbiets hemliga liv av Sue Monk Kidd

Året är 1964 och platsen är South Carolina. Lily Owens är 14 år och bor med sin elake far efter att hennes mamma dött när Lily var fyra år, i en tragisk olycka orsakad av Lily. När Lilys svarta barnflicka Rosaleen misshandlats av rasister bestämmer Lily att de ska rymma – till ett ställe som heter Tiburon, eftersom Lily bland sina få ägodelar efter mamman har en bild som föreställer den Svarta Madonnan där det på baksidan står skrivet Tiburon. Mamman måste ha varit i Tiburon någon gång i sitt liv och därför vill Lily dit. I Tiburon hamnar de hos tre färgade systrar som driver en biodling – och honungen de producerar säljs under namnet Svarta Madonnan. Har Lilys mamma bott hos de tre systrarna? Eller hur kommer det sej att hon hade en bild som föreställer Svarta Madonnan? Det dröjer innan Lily vågar ta upp saken med de tre systrarna – istället ljuger hon om sej själv och sin bakgrund.

Den här boken utspelar sej ungefär samtidigt som Niceville och båda böckerna handlar om orättvisorna och behandlingen som svarta utsätts för, men jag tycker ändå inte att böckerna kan jämföras då de är två olika slags böcker. Men det är oundvikligt att tankarna går till Niceville när man läser denna.

Honungsbiets hemliga liv är charmig och lite sorglig och väldigt bra. En bok fylld av värme trots att den handlar om ensamhet, smärta och orättvisor.

Annonser

2 thoughts on “Honungsbiets hemliga liv av Sue Monk Kidd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s