Mercurium av Ann Rosman

Mercurium av Ann RosmanTvå mordhistorier – en i nutid och en i början av 1800-talet.

Metta Fock blir i början av 1800-talet anklagad för att ha giftmördat sin man och två av deras fyra barn. Rättegången drar ut på tiden, hon nekar till morden och bevisen mot henne är tvivelaktiga, men hon blir dömd till att sitta ”på bekännelse”, isolerad i Carlstens fästning – dvs hon får sitta där tills hon erkänner eller dör.

Tvåhundra år senare ordnas en maskerad just på Carlstens fästning, dit diverse adelsfolk är inbjudna. En far och hans son mördas under festen, och med tanke på en arvstvist står det nära till hands att tro att någon ur hans familj är mördaren. Men det finns även andra som hyser agg till speciellt fadern.

Det här är den fjärde boken om kriminalinspektör Karin Adler och hennes kollegor vid Göteborgspolisen. Ann Rosman är bra på att blanda nutid och dåtid, men egentligen tycker jag inte att de här två historierna hänger samman på något sätt, och historien om Metta Fock är betydligt mer intressant än den som utspelar sej i nutid. Att historien om Metta Fock dessutom bygger på verkliga händelser gör den extra spännande.

Annonser

2 thoughts on “Mercurium av Ann Rosman

  1. Jag som inte är så jätteroad av historiska romaner (trots att jag läser en nu 🙂 ) gillar också Ann Rosmans böcker massor. Dessutom tyckte jag också bättre om historien om Metta Fock än Karin Adlers nutida fall. Mest för att jag blev irriterad på henne privat och problem med att hitta kompromisser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s