Brottsplats: Faithful Place av Tana French

9100125806En kriminalroman som utspelar sej i Dublin, Irland.

Frank Mackey lämnade sina barndomskvarter Faithful Place för 22 år sedan och har inte känt något behov av att återvända till sin dysfunktionella familj – förrän nu, när hans syster Jackie ringer och säger att han måste komma hem. En gammal väska har hittats i ett ödehus – en väska som tillhörde Franks flickvän Rosie. Frank och Rosie planerade att rymma till England, då när de var unga, men Rosie dök aldrig upp till deras avtalade möte natten de skulle ge sej iväg och ingen har hört av henne sedan dess. Frank trodde helt enkelt att hon ångrat sej, att hon lämnat honom och bestämt sej för att sticka till England på egen hand. Men nu har alltså hennes resväska hittats, och kort därefter hittas även hennes kvarlevor, gömda i ödehuset. Vad var det som hände då, den natten för över 20 år sen? Vem mördade Rosie? Franks återkomst till Faithful Place väcker inte glädje hos alla, hans förhållande till syskonen och föräldrarna är komplicerat, och att han numera är polis har familjen svårt att acceptera. 

Jag gillade Tana Frenchs första bok, Till skogs, men hade svårt för hennes andra, Okänt offer, så jag hade inga speciella förväntningar på denna. Men den visade sej vara en fullträff! Välskriven med ett tempo som passar mej – lagom långsamt – och en bra beskrivning av Dublin med de problem (arbetslöshet, missbruk) som förekommer där. Jag kan förstå om boken uppfattas som seg av vissa, men den faller mej helt och hållet i smaken.

Annonser

2 thoughts on “Brottsplats: Faithful Place av Tana French

  1. Jag har bara läst Till skogs och lockades inte av att läsa mer tyvärr. Men helt säker kan man ju inte vara. Hänger böckerna ihop mycket?

    • Cissi:
      De hänger inte ihop alls.
      Ibland fastnar man helt enkelt inte för en författare! Ibland får en författare vars bok jag inte gillat en ny chans, men inte alltid…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s