I farans riktning av Viveca Sten

i-farans-riktning

Sjätte boken i serien om morden i Sandhamn.

Det är julhelg i Sandhamn och på julannandagen hittas liket av en kvinna begravd i snön utanför hotellet, vilket gör att Thomas Andreasson och hans kollegor får avbryta sitt julfirande för att ta itu med mordfallet. Kvinnan visar sej vara en välkänd krigskorrespondent, och i letandet efter hennes mördare misstänker man både hennes fd man och främlingsfientliga personer som tidigare hotat kvinnan.

Samtidigt som Thomas utreder fallet med den mördade kvinnan har hans barndomsvän Nora Linde egna problem som har med jobbet att göra. Ska hon följa sina instinkter och riskera sitt jobb eller ska hon visa resultat som förväntas av henne trots att hon vet att de är felaktiga, men därmed säkra jobbet? 

Viveca Sten är för mej en sån författare som alltid levererar. Lättlästa böcker i en trevlig miljö där mordgåtan egentligen inte är det väsentliga, utan huvudpersonernas privatliv är mera intressant att följa. Men i den här boken tycker jag faktiskt att det är tvärtom, att handlingen fokuserar mera på mordgåtan, och man får följa Thomas och Noras privatliv mera på sidan om – vilket ju är precis som det ska vara. Det var lite konstigt att läsa om jul och vinter mitt i sommaren, men jag njöt inte desto mindre av läsningen för det :-).

Annonser

4 thoughts on “I farans riktning av Viveca Sten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s