Mannen utan hjärta av Camilla Grebe & Åsa Träff

mannen-utan-hjartaDirekt efter tredje boken om terapeuten Siri Bergman kände jag för att läsa bok nummer fyra 🙂 .

Antikhandlaren och medieprofilen Jussi Ståhl hittas brutalt mördad i sitt hem på Södermalm – han har blivit skjuten och hjärtat har skurits ut ur kroppen på honom. Jussi är känd, han har pengar och är homosexuell, men har något av detta något att göra med att han blivit mördad?

Siri Bergmans liv har genomgått en förändring. Hon har blivit ovän med sin kollega och bästa vän efter att hon fått veta att vännen många år tidigare hade ett kort förhållande med Siris före detta man Stefan, vännerna/kollegorna har lagt ner sin mottagning som de drivit tillsammans i många år, och Siri har nu börjat jobba inom polisens gärningsmannaprofilgrupp – och hon kastas rakt in i fallet med mordet på Jussi. Snart sker fler mord och polisen kommer fram till att det mest troliga är att offrens gemensamma nämnare är deras sexuella läggning, och att man måste leta bakåt i tiden för att hitta mördaren och få svar på alla frågor.

Samtidigt är Siris privatliv kaotiskt. Markus och hon har problem i sitt förhållande och Siri dras till en annan man. Dessutom saknar hon sin bästa vän – som är sjuk och verkligen skulle behöva Siri nu – men kan inte förlåta henne för vad hon gjort, även om det var länge sen.

Ännu en bok av systrarna Grebe och Träff som jag slukar! Spänning och relationsdrama på en alldeles lagom nivå. Ge mej snart mer från systrarna, tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s