Nådastöt av Louise Penny

nadastotDet här är den andra boken om kommissarie Gamache och hans kollegor som utreder mord i den lilla byn Three Pines i den fransktalande delen av Canada. Jag gillade första boken – Mörkt motiv – och blir därför besviken över att jag inte är så förtjust i denna. Det är ju i stort sett samma trevliga personer med, och den utspelar sej i samma mysiga miljö som förra boken. Det är en klassisk pusseldeckare utan våld och blodiga detaljer – en kvinna (inte speciellt omtyckt) hittas död under den årliga curlingturneringen, mitt bland alla åskådare, och kommissarie Gamache med kollegor gör sitt bästa för att lösa fallet genom att i första hand prata med byns invånare, luska ut folks hemligheter och eventuella motiv till att vilja mörda kvinnan. Och jag vill mest bara att boken ska ta slut – jag vet inte varför den inte föll mej i smaken, men jag bestämmer mej för att jag helt enkelt läste den vid fel tidpunkt, för jag tror inte att det är själva boken det är fel på.

Annonser

4 thoughts on “Nådastöt av Louise Penny

  1. Jag tyckte nog att den var ok men kanske inte lika bra som den första. Samtidigt njuter jag av konstnärsbiten i böckerna och det var kanske lite om det? Annars har jag för mig att även Fru E tyckte som du.

    • Cissi:
      Men visst är det ganska vanligt – man tokgillar första boken i en serie men blir sen lite besviken på tvåan? Och sen hoppas man att trean är lika bra som ettan 🙂 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s