Skuggpojken av Lucifer

skuggpojkenDanny Katz heter huvudpersonen i denna bok, en man med brokig bakgrund – fd försvarsanställd och fd narkoman.  När en gammal bekant till honom, Joel Klingberg, försvinner tar hans fru kontakt med Danny och vill att han ska ta reda på vad som hänt. 40 år tidigare försvann även Joels bror i folkvimlet på en tunnelbanestation i Stockholm och återfanns aldrig – finns det något samband mellan försvinnandena?Danny förstår inte riktigt varför just han ska utreda Joels försvinnande – de umgicks inte längre – och snart befinner han sej i en härva av lögner, hemligheter och komplotter, och han inser att någon försöker sätta dit honom för mord.

Lucifer är en pseudonym för Carl-Johan Vallgren – jag har aldrig tidigare läst något av Vallgren så jag kan inte jämföra den här boken med hans tidigare böcker, men den här gillar jag i alla fall. På något sätt känns den mer amerikansk än svensk, men den är lättläst och spännande och jag kommer att fortsätta följa Danny Katz – det här är tydligen första boken i en serie.

Annonser

2 thoughts on “Skuggpojken av Lucifer

  1. Jag har visserligen läst en bok av Vallgren tidigare men handlingsmässigt känns de extremt långt i från varandra :-). Jag har lagt in den i boklistan i Storytel så vid lämpligt tillfälle kommer jag att lyssna på den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s