Ingen jord den andra lik av Varg Gyllander

Fingen-jord-den-andra-likjärde boken om kriminaltekniker Ulf Holtz och hans kollegor.

Ulf Holtz är utbränd och sjukskriven men blir genom sin dotter Linda ombedd att titta på ett skelett som hittats vid en arkeologisk utgrävning som Linda deltar i. Skelettet ligger i en gammal vikingagrav men är för ungt för att höra hemma där. Vem var den kvinnan och hur hamnade hon i graven?

Ulf är en sympatisk man som haft lite motgångar i livet. Hans fru dog när döttrarna var små och när han till slut träffade den många år yngre Nahid från Iran och förälskade sej i henne så försvann även hon ur hans liv när hon blev mördad i sitt hemland, och det är delvis därför Ulf mår dåligt nu. Hans förhållande till döttrarna är inte så bra som det skulle kunna vara trots att det är han som ensam uppfostrat dem, men i den här boken har dottern Linda en framträdande roll och tack vare skelettfyndet i graven kommer hon och Ulf varandra närmare.

Böckerna om Ulf Holtz är lättlästa och lite annorlunda än vanliga kriminalromaner eftersom de handlar om kriminaltekniker och inte poliser, men jag har en tendens att ganska fort glömma handlingen i dem – det gäller även denna som jag läste ut för bara ett par tre veckor sen men ändå hade lite svårt att minnas detaljerna i. Varg Gyllanders böcker försvinner i mängden, men är trevlig läsning för stunden.

Annonser

2 tankar om “Ingen jord den andra lik av Varg Gyllander

  1. Jag tycker att du summerar hans böcker bra med din sista mening tyvärr. Jag vill tycka bättre om dem men det klickar inte helt. Men de är ändå så pass bra att jag ändå läser dem :-). Nu har det precis kommit en ny bok som sägs vara den sista enligt beskrivningen.

    • Cissi:
      Det är så med vissa böcker/serier – de lämnar inget större avtryck men de är ändå tillräckligt bra för att man ska vilja fortsätta läsa…
      Ok, jag ska nog läsa den sista också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s