Rekviem i Villette av Ingrid Hedström

rekviem-i-villetteI den femte boken om undersökningsdomaren Martine Poirot i den lilla belgiska staden Villette får ett gammalt fall nytt liv när den 12-åriga adopterade flickan Caroline söker sitt ursprung. När hon var nyfödd blev hennes mamma mördad – fallet blev ouppklarat men hon föll troligtvis offer för en seriemördare som härjade i början av 1980-talet och som tog livet av unga mammor. Carolines mamma hyrde rum i samma hus där även Martine bodde på den tiden – en ung Martine som då studerade juridik.

Nu har 12 år alltså gått, Caroline har adopterats av en trevlig familj där hon trivs bra och känner sej älskad, men hon vill veta vem hennes riktiga mamma var och därför söker hon upp Julie Wastia som tidigare jobbade som notarie för Martine Poirot men som nu är alldeles nybliven privatdetektiv, och Carolines beslut att ta reda på sitt ursprung får gamla händelser att komma upp till ytan och sätter farliga krafter i rullning.

Samtidigt utreder Martine ett fall med en familj som dött och som verkar vara kollektivt självmord, men allt visar sej vara mer invecklat än man först trott.

Jag tycker allt bättre och bättre om Martine Poirot för varje bok jag läser! I den här boken är handlingen som vanligt ganska invecklad med många personer inblandade, många fransk-klingande namn att hålla reda på, och lite smått osannolika sammanträffanden som väver ihop händelser från då och nu.  Men jag köper storyn. Och jag gillar att boken börjar 12 år tidigare och att man får en liten inblick i Martines liv som ung och hur hon och hennes man Thomas blev ett par.

Följande bok, Svarta korpar över Villette, är visst den sista i serien vilket känns lite tråkigt nu när jag verkligen börjar komma in i serien – men å andra sidan är det kanske klokt att sluta med en serie i tid, innan läsarna tröttnar.

Annonser

2 thoughts on “Rekviem i Villette av Ingrid Hedström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s