Polis av Jo Nesbö

polisAndlös spänning i 10:e (och sista, antar jag?) boken om Harry Hole! Förra boken slutade med ett stort frågetecken – dog Harry eller dog han inte? Och i Polis hålls man på sträckbänken ett bra tag innan man får reda på hur det ligger till.

Handlingen går ut på att poliser mördas vid samma datum och på samma plats där de flera år tidigare varit med och utrett mord som förblivit ouppklarade. Utredningsgruppen är i stort behov av Harry Holes hjälp för att ha en chans att fånga den ovanligt slipade och bestialiske mördaren.

Jo Nesbö är verkligen en mästare på att hålla läsaren i ett fast grepp. Det går liksom inte att lita på honom ;-). Handlingen kan ta vilken vändning som helst och saker och ting är inte alltid så som man först tror. Flera gånger under läsningens gång säger jag högt: ”Nej, så kan det inte vara!” eller ”Så får han inte göra!”… Sträckläsningsvarning på denna bok! Och jag kommer att sakna Harry Hole. Men samtidigt tycker jag det är bra när en författare avslutar en serie i tid, istället för att hålla på tills läsarna tröttnar.

Annonser

2 thoughts on “Polis av Jo Nesbö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s