Du går inte ensam av Mari Jungstedt

du-gar-inte-ensamElfte boken om kriminalkommissarie Anders Knutas och hans kollegor på Gotland.

En liten flicka försvinner från en skönhetssalong där hennes mamma arbetar, och det finns inga spår efter henne. Eftersom Anders Knutas är sjukskriven för depression är det kollegan Karin Jacobsson som får leda fallet – de två har dessutom inlett ett förhållande efter att Knutas och hans fru gått skilda vägar. Så försvinner ytterligare en liten flicka – en tillfällighet eller finns det ett samband mellan de två försvinnandena?

Jag har gillat Mari Jungstedts Gotlandsdeckare. Lättlästa och trevliga, även om de är det slags böcker som inte stannar kvar så länge i minnet. Men nu känns det som om Jungstedt har tappat stinget. Jag tycker att den här boken är ytlig och oengagerande och storyn är inte speciellt spännande. Det känns som om jag är redo att ge upp Jungstedt – om det inte vore för att den här slutar med en lite cliffhanger… Så jag läser väl nästa också!

Annonser

2 thoughts on “Du går inte ensam av Mari Jungstedt

  1. När jag läst ut en Mari Jungstedt-bok så tänker jag ofta att jag inte behöver läsa nästa. Men så när det är dags för en ny så är jag liksom sugen ändå. Jag vet inte vad det är. Kanske är jag så bekant med personerna i böckerna nu så jag vill veta hur det går för dem, eller så är det bara lättläst och trevligt för stunden. Och det är väl inte så fel det heller…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s