Mississippi av Hillary Jordan

mississippiJag vet inte varför jag tycker så mycket om att läsa om amerikanska södern, men av någon anledning gör jag det.

Den här boken utspelar sej i slutet av 1940-talet när familjen McAllan flyttar från stan ut till vischan. Henry älskar livet på deras nyinköpta bomullsfarm medan hustrun Laura som är van vid alla bekvämligheter i stan avskyr det primitiva livet på landet, men försöker trots allt anpassa sej.

Vi får omväxlande följa huvudpersonerna utifrån deras berättarröster: Henry, Laura, Henrys lillebror Jamie som kommer hem från kriget i Europa och bosätter sej på farmen en tid, samt medlemmarna i den svarta familjen som arrenderar mark av Henry: Hap, hans hustru Florence och deras son Ronsel som även han varit ute i kriget.

Deras liv vävs samman, rasmotsättningarna är stora men en slags vänskap uppstår och till slut är katastrofen oundvikligen ett faktum. På slutet är boken minst lika spännande som vilken deckare som helst. En bok som rekommenderas varmt!

 

Annonser

4 thoughts on “Mississippi av Hillary Jordan

  1. Den här har stått ett bra tag och väntat i bokhyllan. Anledningen till att jag inte läst den är är nog att jag velat läsa den under en längre sammanhängande ledighet då man har både tid och ork för den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s