En orolig grav av Elly Griffiths

en-orolig-gravFemte boken om rättsarkeologen Ruth Galloway.

En gammal studiekamrat till Ruth – Dan, som hon inte har träffat på åratal – blir innebränd i sitt hus och det visar sej vara mordbrand. Strax innan han dog skickade han ett brev till Ruth där han skrev att han gjort ett mycket intressant fynd men att han är rädd, och att han vill att Ruth ska göra ett expertutlåtande om skelettet han hittat. När Ruth får höra att han dött bestämmer hon sej för att åka på semester till Blackpool, där Dan bodde och jobbade, och försöka ta reda på mera om hans fynd. På universitetet där han jobbade verkar konstiga saker pågå, folk har hemligheter som till varje pris tydligen inte får komma i dager, och någon skickar hotfulla sms till Ruth och avråder henne från att fortsätta rota i Dans fynd.

Ruth Galloway är en person som det är lätt att tycka om, trots att hon inte precis är någon social människa. Jag har inte mycket gemensamt med henne (förutom att jag inte heller är social av mej 🙂 ) men kan ändå på nåt sätt känna samhörighet med henne. Hon har inte många nära vänner och hennes relation till kommissarie Nelson, som är gift men pappa till hennes lilla dotter Kate, är fortsatt komplicerad. Ruth är en trevlig kontrast till alla manliga kriminalkommissarier i deckarvärlden, och jag tyckte lika bra om den här boken som om de tidigare.

Annonser

2 thoughts on “En orolig grav av Elly Griffiths

  1. Det är något som gör att man vill fortsätta läsa hennes böcker trots att det finns flera saker i dem som jag normalt ogillar (som att hon själv oftast hamnar i fara). Men det har nog något med hennes personlighet att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s