Betraktaren av Belinda Bauer

betraktarenBelinda Bauer är nåt alldeles extra – jag har gillat alla hennes böcker och så även denna.

Boken handlar om Patrick Fort som har Aspergers syndrom och som har kommit in på universitetet endast pga att universitetet tar in en viss kvot studenter med handikapp. Patrick studerar anatomi, av den orsaken att han vill ta reda på vad som hände med hans pappa när han dog när Patrick var 10 år. Vart tar man vägen när man dör? Vad händer när man tar steget från levande till död? Han hoppas finna svaret inuti kropp nummer 19, som blir hans och några av hans klasskamraters kropp att undersöka under anatomilektionerna i ett antal veckor. Och i kroppen finns svar, men kanske inte såna svar som Patrick letar efter. Kropp nummer 19 blev nämligen mördad, det är Patrick övertygad om trots att det i papperen står en naturlig dödsorsak, men hur ska han kunna bevisa det? Pga sitt handikapp och sitt sätt att uppföra sej bland folk har han svårt att göra sej trodd.

Den här boken är lite annorlunda än Belinda Bauers tidigare, den har inte riktigt samma krypande spänning men hon är ändå en mästare på att fånga läsaren. Jag läser, njuter och gillar!

 

Annonser

4 thoughts on “Betraktaren av Belinda Bauer

    • Cissi:
      Den här har inte samma krypande känsla av obehag (de tidigare var i och för sej inte ”för mycket” för mej heller, det var snarare en angenäm obehaglig känsla i dem 🙂 ).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s