Svarta korpar över Villette av Ingrid Hedström

svarta-korpar-over-villetteI den sjätte (och sista) boken om undersökningsdomaren Martine Poirot tar vi ett skutt på flera år framåt i tiden jämfört med de tidigare böckerna. De tidigare böckerna utspelar sej i mitten på 1990-talet medan denna utspelar sej 2008, och Martine och Thomas har blivit föräldrar till tvillingarna Maggy och Gustav (13 år) och har hunnit bo i Sverige några år. Nu har familjen återvänt till Villette, och Martine har efter flera års frånvaro börjat jobba som undersökningsdomare igen.

2008 är året när Islands ekonomi kraschar, och detta drabbar även belgiska småsparare som förlorar alla sina pengar de satsat i en isländsk bank i Luxemburg som försnillat deras pengar. Och vad har en död sekreterare med detta att göra? Något som togs för en olycka kanske var mord om hon råkat få veta något som inte var menat för henne? Även Martines brorsdotter Tatia drabbas när hennes isländska finansiär gör bankrutt vilket innebär att hon förlorar sin nystartade modefirma. Och sedan hittas en berömd modell mördad i Villette.

Det låter som en enda röra, men allt hänger på något sätt ihop och jag gillar verkligen att Ingrid Hedström väver in en så bra historia med den isländska bankkraschen som verklighetsbakgrund. Boken utspelar sej både i Belgien och Island, samt gör några avstickare till Frankrike och Luxemburg.

Det är tråkigt att det här var den sista boken i serien eftersom jag verkligen hade börjat tycka så bra om Martine Poirot, men Hedström har visst en ny serie på gång. Den ska jag absolut ta tag i också.

 

Annonser

2 thoughts on “Svarta korpar över Villette av Ingrid Hedström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s