I maktens skugga av Viveca Sten

9789137141879_200_i-maktens-skuggaI den sjunde boken som utspelas på ön Sandhamn har fyra år gått sedan förra boken. Nora och Jonas har fått en dotter som heter Julia, och Nora har lämnat sitt jobb på banken och jobbar nu på Ekobrottsmyndigheten där hon trivs bra.

Ett skrytbygge på Sandhamn retar upp öborna – det är utlandssvensken och riskkapitalisten Carsten Jonsson som byggt en enorm sommarstuga till sej och sin familj och han bryr sej inte mycket om byggnadslov, oskrivna regler på ön, eller om han trampar öborna på tårna med sitt bygge. När han bjuder till inflyttningsfest dyker dock de flesta av öborna upp, många av ren nyfikenhet. Efter festen bryter en eldsvåda ut på tomten, gäststugan totalförstörs och ett sönderbränt lik hittas. Enligt polisen är eldsvådan anlagd, och eftersom en av grannarna uttalat sej väldigt hatiskt om Carsten under inflyttningsfesten är han en av dem står högt uppe på listan av misstänkta.

I den här boken fokuseras det för övrigt mer på Noras barndomsvän, polisen Thomas Andreasson, än på Nora. Han börjar tvivla på om han vill fortsätta vara polis, och han får ett erbjudande om annat jobb som låter väldigt lockande.

Som vanligt en lättläst deckare i trevlig skärgårdsmiljö av Viveca Sten.

Annonser

2 thoughts on “I maktens skugga av Viveca Sten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s