Älskade Elijah av Christie Watson

alskade-elijahI somras läste jag Små solfåglar långt borta av samma författare och den tyckte jag mycket om, vilket ledde till att förväntningarna på den här var ganska höga.

Elijah är en 7-årig pojke vars släkt kommer från Nigeria, men själv är han född i England. Hans pappa dör när han är nyfödd och hans mamma blir psykiskt sjuk och klarar inte av att ta hand om sin lille son. Han hamnar i olika fosterhem, han är en snäll pojke men ibland gör han riktigt dumma saker – men det beror på trollkarlen som bor inne i honom. Det är trollkarlen som får honom att göra de dumma sakerna. När han är 7 år blir han adopterad av Nikki och Obi. Obi kommer från Nigeria precis som Elijahs släkt, och Nikki är vacker med massor av fräknar – Elijahs Mama har berättat att man kan lita på människor med mycket fräknar och därför tycker Elijah om Nikki. Allt går bra hos Obi och Nikki, även om Elijah längtar efter sin riktiga Mama. Men han anpassar sej, får en vän som heter Jasmine, och t.o.m trollkarlen inne i honom försvinner – ända tills Nikki och Obi berättar att de ska få en liten bebis. Nikki är gravid, Elijah ska bli storebror. Då går något inom honom sönder och trollkarlen kommer tillbaka. Familjen håller på att splittras och de gör allt för att ta reda på vad Elijah egentligen varit med om under sina första år, och varför han tror att en elak trollkarl bor inom honom.

Jag kommer att tänka på Jodi Picoult när jag läser den här boken – hon tar sej också an svåra ämnen, precis som Christie Watson gör här. Det känns som en historia som skulle ha kunnat hänt på riktigt. Jag blir inte besviken – läsvärd bok som gör en både glad och sorgsen.

 

Annonser

3 thoughts on “Älskade Elijah av Christie Watson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s