Havskatten av Ann Rosman

havskattenFemte boken om Karin Adler och hennes kollegor vid kriminalpolisen i Göteborg.

Jag gillar verkligen Ann Rosmans sätt att väva ihop nutid och dåtid i sina böcker, så även i denna bok. Dels får vi följa Karin Adler och hennes kollegor när de försöker lösa fallet med en äldre man som hittas död inne i det gamla Turisthotellet i Marstrand som stått tomt ett bra tag, och dels utspelas boken i början av 1900-talet när Turisthotellet var nybyggt och besöktes av människor ur societeten som tog in där för att få olika skönhets- och hälsobehandlingar och för att umgås med andra ur samma samhällsklass. Historien kretsar kring familjen Lundberg och den sjukliga dottern Karolina som är där för att hitta en lämplig make till sej.

Jag är inte överdrivet intresserad av historia och ”gamla tider” men Ann Rosman skriver på ett sätt som gör att det blir intressant. Jag hade gärna velat läsa ännu mer om hur det gick för Karolina men jag förutsätter att historien fick ett lyckligt slut :-).

 

Annonser

2 thoughts on “Havskatten av Ann Rosman

  1. Ja, Ann Rosman får verkligen till det historiska på en lagom nivå och oftast är den historien bättre än den nutida. Men det kan även bero på att trots att jag gillar Karin Adler blir rätt trött på hennes ovilja att kompromissa i sitt förhållande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s