De oönskade av Lene Kaaberböl & Agnete Friis

de-oonskadeAndra boken om sjuksköterskan Nina Borg – första boken hette Pojken i resväskan.

Nina har lovat sin man att inte längre ta sej an uppdrag för nätverket som tar hand om illegala flyktingar, men när hon blir uppringd och ombedd att titta till ett antal romska flyktingar som håller till i en gammal bilverkstad kan hon inte säga nej. Flera av dem har insjuknat, varav många barn, och de behöver hjälp. Nina dras in i något som är långt farligare och mer invecklat än hon hade kunnat föreställa sej, och till råga på allt blir hon själv också sjuk.

Jag tycker att den här boken är snäppet bättre än den förra, trots att jag blir galen på Nina för att hon sätter arbetet (som dessutom är frivilligt) före sin familj, så till den milda grad att hon förlorar familjen. Men annars spännande och bra story.

Annonser

3 thoughts on “De oönskade av Lene Kaaberböl & Agnete Friis

    • Cissi:
      Det var det som var negativt med boken, annars gillade jag den. Men finns det verkligen människor på riktigt som sätter jobbet framför sin familj på det här sättet?!

      • Spontant tror jag inte det är så många kvinnor som gör det men att det finns nog lite fler män som gör det – i synnerhet de som reser mycket. Fast de utsätter i alla fall inte familjen för fara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s